2022

El tren miner continua tancat al sevei public, estem treballant per solucionar-ho, amb els pocs mitjants que tenim a les nostres mans, estem redactant el projecte de tren miner com ens exigeix l'Ajuntament, per iniciar qualsevol mena d'ajut.

2021

 

El servei ferroviari miner encara continua tancat al public, , hem ampliat el parc de vehicles, amb 7 vagonetes HUDSON volcadores, procedents d'Anglaterra, que han de facilitar la feina de neteja de l'esllavissada, soferta al traçat.

 

 El mes d'octobre passat es va entrar mes de 400 metres a l'interior de la mina per tal de veure com es conserva despres de 62 anys del darrer miner, sortis de la mina, hi han penjades de mans humanes i d'animals, les imatges parlen per si soles.

2020

 

Com l'any passat continuem treballant per reobrir el Petit Tren Miner, pero aquest any amb el COVID19, ens a aturat totes les feines previstes la qual cosa en complica la reapertura del Tren Miner, continuem treballant, Gracies per la vostra paciència. 

 

2019

Continua suspes el servei de viatgers, fins a nova ordre, s'esta treballant en solucionar-ho però degut a la completxitat i el cost economic la solució no es gaire facil, esperem solventar-ho aviat.  

2018

Forta nevada seguida de forts aillats, han causat grans desperfectes al traçat ferroviari miner, per tant s'ha suspes el servei de viatgers, al esllavisar-se un tram del traçat ferroviari.

 

2017

Continua l'afluencia de public, amb 687 viatgers comptabilitzats, es va actualizant la pagina de facebook oficial, on trobareu-ho tota la informació actual de l'associació. 

www.facebook.com/trensminers/

Fem una campanya de firmes per tal de mantenir la locomotora SCHOMA 4890, funcionan al nostre tren, ates que Carbonifera del Ebre a cedit sense mediar explicació la locomotora que teniem cedida des de fa 20 anys, a la Ajuntament de Mequinensa per anar.de Peça estetica al seu museu miner, tot i que disposa de altres tres locmotores similars.

 

2016

El Petit tren de les Mines, apareix  a Que fem del suplement de la Vanguardia, i a Viatjar amb nens, la qual cosa afavoreix  l’augment de viatgers, arribant a 695 viatgers comptabilitzats.

Continuen els treballs de l’ampliació que ha de permetre arribar-hi a l’edifici de tremuges, mitjançant la construcció de mes de 600 metres de traçat ferroviari nou.

 

2015...

Record de viatgers, en el tren miner. tanmateix aquest any en rebut la visita dels socis de l'associación d'Amics del Ferrocarril de Barcelona, al quals agraïm la seva visita, aixì com de altres afeccionats al ferrocarril, interessats en la nostra iniciativa.

S'han iniciat els treballs d'ampliació de la fase 2, del nou traçat ferroviari miner, amb mes de 600 metres de recorregut i un desnivell, de mes de 10 metres, que permetra conectar l'actual via, amb l'edifici de tremuges, (Futura estació de sortida del tren miner), tambè es treballa amb l'explanada del nou abaixador, del tren miner.

A l'agost vem entrar uns 500 metres a l'interior de la Mina Nova de Coll de Pradell, per tal de fotografiar i coneixer el seu interior.

Hem aconseguit mes de 500 Me Gusta a la pagina oficial de Facebook.

 

2014....

Ja hem creat la compte oficial de Instagram    

El proper dissabte dia 29 de Març, s'inicia la temporada 2014 del PETIT TREN DE LES MINES, amb la visita d'un grup d'afeccionants a la fotografia, esperem que el bon temps ens acompanyi .

2013....

Durant aquest any 2013, a més de les visites de gent anonima, hem rebut la visita dels socis del CLUB FERROVIARI DE TERRASSA, i del CEMFES de Sabadell, per l'ocasió es possar en marxa dues locomotores traccionant els seus respectius vagones, per tal de facilitar les tomes de video i fotografia en marxa.

Es mantè actualitzada la informació del FACEBOOK i TWITTER oficials, amb mes de 140 me agrada i seguidors respectivament, tan mateix,  hem activat pagina oficial a PINTEREST, i FLICKR.

Durant el passat diumenge 28/04/2013, va caure una impressionant nevada al traçat ferroviari miner del petit tren de les mines, per això, es va fer un servei especial, per tal de gaudir-ne del viatge, amb la locomotora N. 3 

Després d'unes circulacions aïllades, amb la neu, s'inicià el servei ferroviari miner del Petit tren de les mines, aquesta Setmana Santa, del Dijous fins el diumenge, tots els matins.

S'inician les obres de construcció d'un dels murs de contenció, del costat diposit locomotores, i de la bocamina,  tan mateix, esta previst l'inici de les obres del nou inici de linea,  arrenjant-lo com abaixador provisional, on els passatgers podran agafar el tren miner.

2012....

Nou video al You tube de una circulació en la cabina de la N. 3

Durant aquest any hem rebut diversses visites, assolint un nou record de donatius, per continuar treballant en l'ampliació del Petit tren de les mines.

Hem creat la nostra red social al FACEBOOK

aixì, com en TWITTER 

 01/03/2012·········································

Iniciat el servei ferroviari del Petit tren de les mines, ja que l'hivern a estat molt suau, aquest mes de Març, ja s'ha iniciat el servei ferroviari del nostre petit tren.

2011....

29/10/2011 ----------------------------------------

Nou video sobre la restauració de una de les dues locomotores DEUTZ, concretament la N. 57657, restaurada per prestar servei ferroviari, al Petit Tren de les Mines, a l'antic traçat ferroviari miner de la Mina Nova de Coll de Pradell (Vallcebre), recuperat integrament pels membres de l'associació i col.laboradors.

 

27/10/2011----------------------------------------

Iniciat el servei ferroviari del Petit Tren de les Mines.

El dissabte, 22 d'octubre de 2011, es torna posar en servei "El Petit Tren de les Mines", que restarà en servei, fins que el senyor hivern, ens ho impideix-hi.

Després de que el pasat dia 16/09/2011, es suspengués, provisionalment el servei ferroviari, que des de l'any 2006, es be prestant cada any, nomès interromput durant els mesos de hivern, i ara per causa dels treballs de condicionament dels nous dipòsits de locomotores.

Durant aquest temps, se ha re-ubicat, l'antic dipòsit de locomotores, per deixar espai, al nou dipòsit, on s'allotgen les dues noves locomotores DEUTZ, restaurades, N. 57657 i 47428, que conjuntament amb les dues locmotores SCHOEMA, N. 4193 modèl "Spanien", ex CARBONES DE BERGA, que ja prestaven servei, en "El Petit Tren de les Mines", permetràn ampliar el parc motor, a cuatre locomotores, que junt amb les sis vagonetes originals de tranport de miners, i les mes de treinta voagonetes de diferents tipus, ens ajudara a millorar espectacularment el servei ferroviari de passatgers i materials.

Tambè se han reutilitzat dos desviaments ex Carbones de Berga, ampliant el seu ample de vìa, de 500mm., al utilitzat, pel Petit Tren de les mines, que es de 600mm.

Durant aquest dìes, els membres i col·laboradores de l'associació Trens Miners Turístics, han treballat de valent, per tal de restablir els servei ferroviari, pel dia 22 d'octobre de 2011.

El servei ferroviari, se reinicià, amb la locomotora SCHOEMA, i tres vagonetes de transport de miners, originals de Carbones de Berga, que en el seu dia van ser adquirides, per Carbones Pedraforca.

On viatgaren un grup de 29 persones, la majoria pertanyies a un grup de fotografia, i el diumenge un autocar amb 35 persones, i diferents passatgers que van sumar un total de 86 viatgers, els quals es van apropar a gaudir d'un espectacular viatge, en l'autentic tren miner del Petit Tren de les Mines, i les explicacions sobre la història de CARBONES MARI, les seves mines i els seus petit ferrocarrils miners.

Les proves de circulació de les noves locomotores, es van veure retardades, fins que es solucion-hi els problemes d'accés al nou dipòsit, degut a la modificació de l'ample de vìa, d'un dels desviaments ex Carbones de Berga.

Les proves de tracció i circulació estan previstes pel pròxim diumenge 13/11/2011. 

S'anira informant degudament, ja que tot està supeditat, al senyor hivern, de totes formes es comtempla la possibilitat de realitzarun día de servei espécial ferroviari d'hivern, on es circularà amb les locomotores, pel traçat ferroviari de la Mina Nova de Coll de Pardell, totalment nevat, si aconseguim que la llevaneus, ens neteji la carretera fins el petit tren de les mines.

 

 

16 de setembre de 2011 ------------------------------

El servei ferroviari del Petit Tren de les Mines romandra paralitzat fins el dia 22/11/2011, amb motiu de les obres de condicionament del nou diposit de locomotores.

Per tots al que pugui interessar, el proper dia 16/09/2011, a les 15:00 hores se reubicara els nous diposits de locomotores, ubicat a la pista forestal de Vallcebre a Prats. 

Els dies 1 i 2/10/2011, se instal.laran les noves vies d'acces als nous diposits de locomotores, per que les dues noves locomotores i les restant puguin accedir a la linea principal, tot el que vulgui pot contribuir-hi, possar-hi en contacte el telefon 653 94 24 75

El dia 16/10/2011 de les 10:00 a 13:00 proves de circulació i tracció de les noves locomotores de l'associació, pel recorregut del petit tren de les mines.

El dia 22 i 23/10/2011, reanudació de les circulacions amb passatgers, del petit tren de les mines.

Per ara afegir aquest videos  penjats a YOU TUBE, fet per membres de l'associació.

El primer es un recorregut pel traçat ferroviari miner, del petit tren de les mines a Coll de Pradell, a Vallcebre.

El altre es referent a la posada en marxa d'una de les noves locomotores de que disposara en breu l'associació, per tal de ampliar el servei.

El altre es sobre les tasques d'encarrilament de vagonetes, que a vegades els visitants anonims deixan abandonats en mig de la via, als guals agraïm la seva colaboració.